Hommeles

Tekst en muziek: Marjon Dobbe

Het verhaal speelt zich af in de lounge van een driesterren hotel. Alles gaat zijn gangetje: Een gezin komt aan, je ziet de gasten, het personeel. Iedereen heeft zo zijn eigenaardigheden. Plotseling gaat het nieuwtje rond: Er is een dief in het hotel! Een rechercheur incognito gaat op onderzoek uit. Zo ook twee kinderen. Een waarzegster probeert op occulte manier achter de waarheid te komen. Als er ook nog een spook op het toneel verschijnt wil iedereen het liefst snel weer terug naar huis. Maar natuurlijk wordt het mysterie opgelost en kunnen de spelers het afscheidslied zingen. Eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat het idee voor dit verhaal een aantal jaren geleden in een groep 8 is ontstaan.
Ik heb toen de musical al improviserend laten groeien. Dat vergt veel tijd en energie. Dat jaar lukte het wonderwel. Eén en ander heb ik uitgewerkt tot deze musical.

Liedfragment:Spoken

Liedfragment:Welkom

Afscheidsmusical voor groep 8. Er zitten 8 liedjes in. Er zijn nu 21 uitgeschreven rollen. Je kunt er natuurlijk altijd nog wat gasten bij bedenken als dat er weinig zijn en er kunnen ook dubbelrollen worden gespeeld voor het geval het er te veel zijn. De speeltijd is ongeveer anderhalf uur.

Klik hier voor het inkijkexemplaar hommeles

Een musicalpakket bestaat uit een cd met begeleidingsmuziek, met en zonder zang, een begeleiderboekje met suggesties en de liedjes en 1 tekstboekje.
Prijs voor deze musical: € 80,-

Wilt u deze musical bestellen?