Kasteel Belletoren

 

plaatje belletorenwebsiteTekst en muziek Marjon Dobbe

Kasteel Belletoren is een museum geworden. Vier gasten komen het museum bezoeken. Onder hen David Livingstone, verre familie van de ontdekkingsreiziger. Hij is uitvinder en zijn laatste uitvinding is een tijdmachine in de vorm van een iPad. Eenmaal in het museum laat David het hele gezelschap zes eeuwen terugreizen. Mensen uit de verschillende eeuwen ontmoeten elkaar en beleven een dwaze tijd samen, vol kluchtige deur scènes.  Er is een schone jonkvrouwe, Belle genaamd, die opgesloten zit in de toren. Alles dreigt uit de hand te lopen, maar net op tijd, nadat Belle is bevrijd, stuurt David het gezelschap weer naar het heden.
liedfragment Treurlied van Belle

liedfragment Mannen van stavast

 

In het stuk zitten 7 liedjes.
12 uitgeschreven rollen, dat aantal is gemakkelijk uit te breiden. Geschreven voor volwassenen om te spelen voor kinderen van de hele basisschool. Het geheel kan ook gespeeld worden door kinderen van de bovenbouw, b.v. als afscheidsmusical.

De speelduur is ongeveer anderhalf uur.

klik hier voor het inkijkexemplaar van kasteel Belletoren

Een musicalpakket bestaat uit een cd met begeleidingsmuziek, met en zonder zang, een begeleiderboekje met suggesties en de liedjes en 1 tekstboekje. Prijs voor deze musical: € 80

Wilt u deze musical bestellen?

krantenartikel website 2