Sinterklaas en de moppernoten

Tekst en muziek: Marjon Dobbe

Het verhaal speelt zich af in een klaslokaal op een school. Juf en de kinderen wachten op Sinterklaas. De stoel staat al klaar. Er wordt nog wat gezongen en..daar is hij dan, met zijn zwarte Pieten. Alle kinderen zijn blij en vrolijk. Maar zodra ze een pepernoot hebben gegeten veranderen ze in akelige mopperaars.

Sint en de Pieten vertrekken naar een andere school waar hopelijk wel aardige kinderen zijn.

Gelukkig betrapt meester Ruud een stel nare heksen die bezig zijn het Sinterklaasfeest eens goed te verpesten met hun moppernoten.   Meester Ruud bedenkt een snood plan en geeft de heksen een koekje van eigen deeg.

Liedfragment: Vijf zwarte pieten

Liedfragment: Droomliedje

“Sinterklaas en de moppernoten” is een musical die is bedoeld om te worden gespeeld voor alle kinderen van de basisschool en door kinderen ongeveer vanaf de middenbouw (of eventueel volwassenen) De spelduur is ongeveer 40 minuten. Er zijn 19 uitgeschreven rollen. Dit aantal is eenvoudig aan te passen. De musical is eenvoudig en snel in te studeren en begint met een eenvoudig liedje dat je zou kunnen laten zingen door de hele school.

Klik hier voor het inkijkexemplaar Sinterklaas en de moppernoten

Een musicalpakket bestaat uit een cd met begeleidingsmuziek, met en zonder zang, een begeleiderboekje met suggesties en de liedjes en 1 tekstboekje.
Prijs voor deze musical: € 55,-

Wilt u deze musical bestellen?