Schatzoeken op de kermis

Tekst en muziek: Marjon Dobbe

De kermis draait slecht. Er komen weinig bezoekers. Begrijpelijk, want alles verkeert in erbarmelijke staat. Het spookhuis staat op instorten, de gokkraam biedt duffe prijsjes, er is nog maar één botsauto.
De oude baas van het spookhuis, ome Piet, die inmiddels in een verzorgingshuis woont,  komt eens een keertje kijken hoe het nou is met “zijn”kermis. Hij schrikt ervan. Wat is er toch aan de hand?
Hij komt erachter dat een hoop problemen worden veroorzaakt door mevrouw de Vos, de huidige eigenaar van het spookhuis. 

Zij heeft de kermisexploitanten op slinkse wijze een contract aangesmeerd met wel heel kleine en venijnige lettertjes. Zij wordt rijk, maar de kermisexploitanten hebben geen centen meer om hun attractie draaiende te houden. De politie kan weinig uitrichten, maar ome Piet wel. Hij heeft een spannend plan, waarbij iedereen aan het werk gezet wordt om een schat te zoeken.
Wie zal de winnaar zijn? Diegene die de schat gaat gebruiken om de kermis nieuw leven in te blazen!
Gaandeweg komt iedereen erachter dat een schat niet altijd geld hoeft te betekenen en zo krijgt uiteindelijk iedereen zijn welverdiende schat. De kwaaien worden gearresteerd en ome Piet vindt zijn schat in de vorm van een familielid waar hij het bestaan niet eens van wist.
En dat alles met humor en muziek.

Liedfragment: de schat

Liedfragment: het spel kan beginnen

Afscheidsmusical voor groep 8.  Ook te gebruiken als gewone musical.
Spelduur één tot anderhalf uur. 14-20 rollen. (Dubbelrollen mogelijk en uitbreiding ook).

Klik hier voor het inkijkexemplaar Schatzoeken op de kermis

Een musicalpakket bestaat uit een cd met begeleidingsmuziek, met en zonder zang, een begeleiderboekje met suggesties en de liedjes en 1 tekstboekje.
Prijs voor deze musical: € 80,-  

Wilt u deze musical bestellen?