Rommelen met de tijd

Tekst en muziek: Marjon Dobbe

Rommelen met de tijd is een afscheidsmusical voor groep 8.
Een groepje studievrienden besluit na een jaar of tien weer eens samen een weekje op vakantie te gaan zoals ze vroeger deden. Ze gaan op pad en in de file worden ze aangesproken door een ouderwets geklede jonge vrouw. Zij vraagt een lift en biedt aan een kortere weg te wijzen. Ze stapt in en ze rijden een alternatieve route. Noodweer breekt los. De auto houdt ermee op. Ze zullen overnachten in een huisje in het bos, waar Geertje (de jonge vrouw) een sleutel van heeft. De volgende dag is niets meer hetzelfde. Ze zijn in een andere tijd terecht gekomen.

Eén van de vrienden ontmoet de broer van zijn oma, die even oud is als hijzelf. Geertje heeft het heft in handen. Zij heeft de vier naar het verleden gehaald om de toekomst te veranderen. Alles dreigt uit de hand te lopen, maar met een beetje ingrijpen en terugspoelen van de tijd (leuk theatraal effect) komt alles goed. Het wordt een spannend en grappig avontuur dat zich afspeelt in de jaren 50 van de vorige eeuw.

Liedfragment: als ik toen

Liedfragment: aan de wandel

Afscheidsmusical voor groep 8, ook te gebruiken als gewone musical. Duur ongeveer anderhalf uur.
18 rollen. Dit aantal is met een beetje creativiteit naar boven of naar beneden aan te passen.

Klik hier voor het inkijkexemplaar de wraak van de mummie

Een musicalpakket bestaat uit een cd met begeleidingsmuziek, met en zonder zang, een begeleiderboekje met suggesties en de liedjes en 1 tekstboekje.
Prijs voor deze musical: € 80,- Kleding voor deze musical is te huur voor €100,-

Wilt u deze musical bestellen?