Theatercafé ‘De Gulle Lach’

Tekst: Remco Klop

Muziek: Marjon Dobbe

De musical speelt zich af in het theatercafé van de familie Pavlou. Het café ‘De gulle Lach’ van de van oorsprong Griekse familie, heeft in de tien jaar dat het open is, grote populariteit verworven bij de buurtbewoners. Iedereen kent het café en de familie, en mag graag even langskomen. Vooral de zaterdagavonden, wanneer er Open Podium wordt gehouden, worden zeer druk bezocht. Veel buurtbewoners hebben er door de jaren heen al opgetreden, vaak met verrassende voorstellingen! Nu dreigt er echter gevaar voor zowel de buurt als het café. Twee projectontwikkelaars, Bot en Beenhouwer genaamd, blijken bezig te zijn huizen in de buurt op te kopen, om vervolgens af te breken, met als doel op de vrij gekomen ruimte een groot overdekt winkelcentrum te bouwen met parkeergarage. Ook het café staat op de lijst van de twee, niet al te frisse en nietsontziende ondernemers om te worden afgebroken, want deze staat midden in de desbetreffende wijk. Hoewel de familie niet van plan is hun café op te geven, wordt het hen wel moeilijk gemaakt als beide projectontwikkelaars achter een groot familiegeheim weten te komen, waardoor zij de touwtjes stevig in handen lijken te krijgen…

Liedfragment: open podium

Musical ‘De Gulle Lach’ is een spannende, maar vooral ook hilarische musical, met een stoet van bonte personages, en met een verrassend einde! Rollen: 21 rollen, gemakkelijk aan te passen naar meer of minder.

Klik hier voor het inkijkexemplaar de gulle lach

Een musicalpakket bestaat uit een cd met begeleidingsmuziek, met en zonder zang en een liedjesboekje. De tekst kan worden gedownload bij CTS producties. 

Voor het bestellen van deze musical verwijs ik u naar de site van CTS Producties