Schoolreis in de Middeleeuwen

Kinderen van Basisschool de Bron zijn op schoolreisje naar FunWorld gekomen. Als een aantal kinderen op een open plek in het bos gaan spelen komen ze door een ongeluk in de middeleeuwen terecht. Daar leren ze Mattie kennen, een jongen van hun eigen leeftijd. Ze sluiten vriendschap met hem en leren het een en ander over de middeleeuwen. De kinderen willen het liefst direct terug naar hun eigen tijd maar dat kan nog niet. 

Gemakkelijk is het niet daar in het grote bos. Soldaten zien hen voor de vijand aan en een monnik die hun misschien kan helpen blijkt altijd dronken. Als de soldaten dan ook nog de opdracht van Karel de Grote hebben dat hun vriend Mattie mee moet vechten in een verschrikkelijke veldslag bedenken de zes kinderen een plan. Mattie zal zich verstoppen tot de soldaten weg zijn en dan met de kinderen mee gaan terug naar hun tijd. Dat is toch een goed plan!? Maar dan ontdekken de kinderen dat, wanneer Mattie met hun mee gaat, ze de geschiedenis veranderen. Als de geschiedenis verandert, dan heeft dat ook invloed op hun tijd. Misschien kunnen de zes kinderen dan nooit meer terug naar hun ouders. Lukt het de kinderen om Mattie op tijd te vinden? Lukt het ze om een plan te bedenken waardoor Mattie niet hoeft te vechten in de oorlog? Zal het de kinderen lukken om weer terug te komen naar hun eigen tijd? En zullen Gouwleider Kor en zijn domme schildwachten geen roet in het eten te gooien?

Liedfragment: Middeleeuwen

Afscheidsmusical voor groep 8. 15 of 25 rollen (en alles daartussen in).

Een musicalpakket bestaat uit een cd met begeleidingsmuziek, met en zonder zang en een liedjesboekje. De tekst kan worden gedownload bij CTS producties. Kleding voor deze musical kunt u bij me huren voor € 100,-

Voor het bestellen van deze musical verwijs ik u naar de site van CTS Producties