Wat een poppenkast

Tekst: Hein Claassen en Marjon Dobbe

Muziek: Marjon Dobbe

“Wat een poppenkast” is de uitgebreide versie van de musical “poppenkast”.

Het circus is opgedoekt. Twee clowns zijn achtergebleven op het circusterrein. Verder is iedereen vertrokken. Alleen de poppenkastwagen staat er nog. De clowns zijn triest. Hoe komen ze aan werk, aan eten? Plotseling komt er geluid uit de poppenkast. Hoe kan dat? De poppenspeler is toch ook al weg? Er ontstaat een spel tussen poppenkast en werkelijkheid, waarbij allerlei bekende sprookjesfiguren voorbij trekken:

De zeven dwergen van Sneeuwwitje bemoeien zich overal mee; ze wachten nu al zo lang op Sneeuwwitje en hebben dringend huishoudelijke hulp nodig. Sneeuwwitje wordt achterna gezeten door de houthakker. Assepoester heeft haar portemonneetje verloren. De heks van Hans en Grietje dreigt een clown te betoveren. Er wordt smakelijk gegeten van het tafeltje dekje. En dan zijn de clowns ook nog eens verliefd op elkaar. Met humor en muziek loopt alles natuurlijk toch goed af.

Liedfragment: heksenlied

Liedfragment: Spiegel aan de wand

Het  is een musical die oorspronkelijk geschreven is voor leerkrachten om te spelen voor de kinderen van de hele basisschool.
Hij kan ook  gespeeld worden door grote kinderen, als afscheidsmusical b.v.
Duur: ongeveer anderhalf uur. 17 uitgeschreven rollen, maar er kunnen nog nieuwe sprookjesfiguren ingevoegd worden, of rollen gecombineerd, waardoor het aantal spelers variabel is.

Klik hier voor het inkijkexemplaar Wat een poppenkast

Een musicalpakket bestaat uit een cd met begeleidingsmuziek, met en zonder zang, een begeleiderboekje met suggesties en de liedjes en 1 tekstboekje. Deze musical kost € 80,- Kleding voor deze musical en de bijbehorende poppenkastpoppen kunt u bij me huren voor € 100,-.

Wilt u deze musical bestellen?